Press "Enter" to skip to content

Projekthét 2024. 09. 30 – 10. 04.

Az idősek világ napja alkalmából programokban bővelkedő hetet szerveztünk az ellátottak részére.

Ezen a héten volt a mese, a zene világnapja is, ezért a programok szervezésénél igyekeztünk ezeket a napokat is nevesíteni a foglalkozások alatt.

 Hétfő. 09. 30.    Népmese napja

A népmesék idős korban segítenek felidézni a gyermekkori emlékeket, erősítik a lelki egyensúlyt és serkentik a memóriát miközben szórakozást és erkölcsi tanulságokat nyújtanak.

Ezen a napon ismert magyar népmesékből olvastunk fel, és a történet alapján kellett kitalálni a mesét. Nagyon vidám hangulatú nap volt, aktívan telt.

Kedd 10. 01. Idősek napja, zene világnapja

A zene idős korban javítja a hangulatot, serkenti a memóriát, csökkenti a stresszt, és erősíti a társas kapcsolatokat, hozzájárulva a mentális és érzelmi jóléthez.

Ezen a napi az idősek köszöntése után élő zenehallgatással, énekeléssel a fiatalság felidézésével telt a délelőtt. Süteménnyel és gyümölcslevekkel kedveskedtünk az idős ellátottainknak.

Szerda 10. 02 Kreatív festés

A festés segíti a kreatív önkifejezést, javítja a kézügyességet, csökkenti a stresszt, és támogatja az érzelmek feldolgozását, miközben nyugalmat és fókuszt teremt. A foglalkozás alatt az idősek nagyon lelkesen készítettek kis alkotásokat, hogy az intézménybe ellátogató gyerekeket  megajándékozhassák.

 Csütörtök 10. 03. Generációk napja

A Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola és EGYMI diákjai látogattak el hozzánk és adtak elő kedves, szép, megható őszi műsort. Népdalok és versek egyaránt elhangzottak, amit a gyerekek csodálatosan adtak elő, ezzel erősítve a generációk közti köteléket. A műsort követően a gyerek és az idősek örömmel adták át egymásnak a saját készítésű ajándékokat.

Péntek 10. 04. Mozgás napja

A mozgás idős korban kiemelkedő jelentőségű, mert javítja a fizikai erőnlétet, elősegíti a szív- és érrendszer egészségét, valamint csökkenti a krónikus betegségek kockázatát. Emellett serkenti a szellemi frissességet, javítja a hangulatot, és hozzájárul a szociális kapcsolatok fenntartásához, ami összességében növeli az életminőséget. A foglakozás alatt gyógytornász irányításával játékos ügyességi feladatokat kellett teljesíteni. A hangulathoz hozzájárult a jó zene is.

Szociális Szakápolási Központ Oroszlány

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás